Mamaia

 


Mamaia, supranumita si Perla Litoralului Romanesc, este situata in partea de nord a orasului Constanta, pe o fasie care se intinde pe o lungime de circa 8 km, marginita la vest de lacul Siutghiol.
Panorama superba datorata amplasarii intre lac si mare, plaja cu nisip fin presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, cluburi, parcuri de agrement, terenuri de sport, un cinematograf si un teatru de vara, toate fac din Mamaia una dintre statiunile cele mai cautate si animate, cu o viata de noapte intensa.

Printre atractiile statiunii se numara "Aqua Magic", cel mai mare parc acvatic de pe litoral, situat la intrarea in statiune, precum si plimbarile cu telegondola, teleferic modern inaugurat in anul 2004, care face legatura intre Cazino si Hotelul Perla, pe un traseu de 2,1 km, deplasarea facandu-se la o inaltime de 50 m, cu o viteza de 5 m/s, intregul traseu fiind parcurs in doar 7 minute.
Tot la intrarea in statiune se afla Satul de Vacanta, locatie care reuneste 19 constructii specifice unor zone folclorice ale tarii.

Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii pescuitului si a numeroase sporturi nautice, ridicari cu parasuta, scufundari, windsurfing, agrement cu barci cu vele tip Catamaran si Caravelle, in cadrul celor opt baze de agrement si al Scolii de Yachting.

Pe lacul Siutghiol se pot face si plimbari cu vaporasul pana la "Insula lui Ovidiu", locul unde se spune ca s-ar afla mormantul poetului exilat. Loc ideal de petrecere a timpului liber, pe insula exista posibilitati de cazare si un restaurant cu specific pescaresc. In sezonul estival, exista curse cu vaporase de croaziere din 30 in 30 de minute, de la Debarcaderul Tic-Tac din Mamaia.

Renumitul Festival National de Muzica Usoara "Mamaia" este gazduit anual in Teatrul de Vara al statiunii.
statiunea Mamaia
statiunea Mamaia
statiunea Mamaia