2 Mai

 
 


Localitatea 2 Mai, pana acum cativa ani doar un simplu sat situat in apropierea granitei cu Bulgaria, la doar 5 km distanta de Mangalia si 6 km de Vama Veche, a devenit in ultima vreme o destinatie foarte cautata pe litoralul romanesc, in special pentru linistea, izolarea, salbaticia si nonconformismul pe care le ofera.

In zona nu sunt hoteluri, cazarea facandu-se in casele localnicilor, majoritatea avand camere special amenajate pentru turisti, sau in vilele nou construite, care ofera conditii foarte apropiate de cele ale hotelurilor, avand dotari moderne si acces la Internet.

Localitatea 2 Mai are si un camping foarte bine utilat, situat pe plaja.

Plaja, chiar daca nu ofera sezlonguri si umbrele moderne, are o atmosfera foarte placuta si e perfecta pentru cei care doresc sa fie aproape de natura, in sunete de chitara, cu nopti petrecute langa focuri de tabara sau terase de stuf. Intrarea in mare este lina, iar fundul marii, nisipos pe toata lungimea plajei.

In plus, 2 Mai ofera si obiective turistice naturale deosebite, cum ar fi Padurea Hagieni, rezervatie naturala alcatuita din 100 de hectare de stejari, carpinita si poieni, unica prin faptul ca aici traiesc trei dintre cele mai veninoase specii de serpi (vipera cu corn dobrogeana, sarpele rau si sarpele lui Esculap); Pestera Limanu; Lacul Mangalia si Balta Limanu. La acestea se adauga ruinele cetatii Albesti, precum si geamia si biserica lipovenilor de rit vechi.